تحلیل موضوعات اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی

مرجعیت سلب میشود ؟ (تحلیل )

روز گذشته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در جوابیه ای با امضای آیت اله شیخ محمد یزدی که برای نامه ای منسوب به جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم نگاشته شده بود اعلام عدم وجود شرایط مرجعیت و سلب آن از آیت اله العظمی شیخ یوسف صانعی نمودند.

در اینجا این سوال مطرح میشود که آیا مقام مرجعیت نیز سلب شدنی است و مانند پستهای دولتی عزل و نصب دارد ؟ آیا یکنفر در جواب نامه ای میتواند این مقام معنوی ، علم و اجتهاد فقیهی را از وی سلب نماید ؟

به فرض محال اگر هم توانست پس تکلیف مقلدان و پیروان وی که بعضاً چندین نسل را در بر دارد چه میشود ؟ تکلیف فقه در مذهب شیعه که وجه تمایز آن با سایر مذاهب اسلامی و نقطه درخشان آن میباشد چیست ؟ البته تمامی فرق و مذاهب واقعاً اسلامی و پیروان آن برای ما قابل احترام و ارزشمندند ولی این سوالات در نهایت این مسئله را به ذهن متبادر می سازد که: جایگاهی دینی و معنوی مانند مرجعیت که ریشه در باورهای عمیق اسلامی و تاریخی پیروان مذهب اهلبیت علیهم السلام دارد اگر به راحتی طی یک جوابیه به عده ای طلبه جوان به راحتی سلب شود پس چگونه میتواند مستحکم ترین پایه فقه شیعه در اسلام باشد؟

این سوالات و موارد مشابه تاکنون در ذهنها بی جواب مانده و وظیفه اندیشمندان ، متفکران ، فقها و روشنفکران را در پاسخگویی به آنها و تنویر افکار عمومی با دلایل متقن سنگینتر می نماید .