تحلیل موضوعات اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی

تلاش اردوغان برای میانجیگری بین ایران و آمریکا

بلومبرگ:
تلاش اردوغان برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
اردوغان همچنین در مصاحبه با نشریه «صباح» ترکیه اظهار داشته است که درباره طرح خود مبنی بر نگهداری اورانیوم ایران در خاک این کشور با مقامات واشنگتن صحبت خواهد کرد و از سوی دیگر، خواهان دادن وقت بیشتر به ایران برای شفاف سازی درباره برنامه هسته‌ایش از سوی آمریکا پیش از اعمال دور جدیدی از تحریم‌ها شده است.

سرویس بین‌الملل «تابناک» ـ در حالی که رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، در حال دیدار از ایالات متحده آمریکاست، تحلیلگران مسائل ایران بر این باورند که وی می‌تواند برای ایجاد روابط نوین ایران و آمریکا میانجیگری کند.

به گزارش شبکه خبری «بلومبرگ»، هرچند در سفر اردوغان به ایالات متحده، اوباما از وی خواهد خواست که ترکیه در تصویب دور جدیدی از تحریم‌ها علیه ایران، آمریکا را در شورای امنیت یاری کند، اما از آن سو، اردوغان خواهان دادن وقت بیشتر به ایران برای روشن کردن ابهامات برنامه هسته‌ای این کشور است، حال آن که اردوغان در سفر خود به ایران، برنامه هسته‌ای این کشور را صلح آمیز خوانده است.

در همین باره، «ایان لیسر»، متخصص مسائل ترکیه در «بیناد مارشال» در ایالات متحده می‌گوید، سیاستگذاران آمریکایی، در صددند برای ایجاد روابط نوینی بین ایران و آمریکا، پیامی روشن برای ایران از طریق اردوغان بفرستند.

یکی از مقامات ترکیه نیز که خواست نامش فاش نشود، گفت: ترکیه می‌تواند میانجی خوبی برای روابط ایران و آمریکا باشد، تنها به شرطی که اردوغان بتواند به روشنی به مقامات ایرانی بگوید که برنامه هسته‌ای این کشور باید در راستای اهداف صلح‌آمیز باشد.
این مقام همچنین افزود: آمریکا می‌خواهد موضع جدید ترکیه را در قبال برنامه هسته‌ای ایران پس از تحولات اخیر بداند.

علاوه بر این، اردوغان همچنین در مصاحبه با نشریه «صباح» ترکیه اظهار داشته است که درباره طرح خود مبنی بر نگهداری اورانیوم ایران در خاک این کشور، با مقامات واشنگتن صحبت خواهد کرد و از سوی دیگر، خواهان دادن وقت بیشتر به ایران برای شفاف‌سازی درباره برنامه هسته‌ایش از سوی آمریکا، پیش از اعمال دور جدیدی از تحریم‌ها شده است.
در درون ترکیه نیز تحلیلگران بر این باور هستند که اگر چین و روسیه به تصویب قطعنامه علیه ایران رأی بدهند، موضع ترکیه مبنی بر عدم رأی مثبت به تصویب قطعنامه، موضعی ضعیف خواهد بود.

در همین باره، برخی رسانه‌های منطقه بر این باورند، با توجه به تحولات اخیر در برنامه هسته‌ای ایران و همچنین سفر چند ساعته دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به ترکیه و دیدار وی با رجب طیب اردوغان، احتمالا ایران و آمریکا، در صدد باشند تا از طریق طرف سومی که همانا ترکیه است، گره مشکلات فی مابین را باز کنند.